Følg NM 2016 på Facebook
Banner

Webkamera, stadion

Værstasjon, stadion

Kalender

August 2019
M T O T F L S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Logg innVi har 56 gjester her nå
Utleie/bruk av sparebank1 skiarena Skriv ut

 

Bookingsystem – utleie av Sparebank1 skiarena

Sparebank1 skiarena er et flott skistadion, med et komplett langrenns,-og skiskytterstadion. Idrettsarrangementer blir gjennomført både sommer og vinter. NM i skiskyting skal arrangeres på stadion i 2013. Det ble arrangert Norgescup skiskyting for juniorer i 2011. Tidligere er det arrangert flere NM mesterskap, Norgescuprenn, hovedlandsrenn mm. Derfor har klubben også bygd seg opp en svært god kompetanse innenfor gjennomføringen av større ski- og skiskytterrenn.Hver vinter er Dombås IL- ski og skiskyttergruppe arrangør av flere vinterarrangementer på stadion. Vi arrangerer både skirenn og skiskytterrenn. Klubben har mange aktive hvor det foregår fellestreninger for klubbens medlemmer hele året, karusellrenn vinterstid mm. Mange klubber fra Vestlandet, Nord-Møre og Trøndelag har vært flittige brukere av anlegget, for sine samlinger. I tillegg har forskjellige landslag tidligere, før den store utbyggingen av anlegget hatt sine treningssamlinger på arenanen. Dette er mellom annet landslag fra Canada, norge, England, Frankrike med flere. Med den store utbyggingen av anlegget som har skjedd siste årene, tilfredsstiller anlegget kravene fra norges skiforbund (NSF) og Norges skiskytterforbund (NSSF) for å kunne gjennomføre større nasjonale renn og europacup. Utbyggingen av anlegget siste årene har hatt en total kostnadsramme på ca 17 millioner kroner. Dette er finansiert mellom annet gjennom tippemidler, kommunale tilskudd fra flere kommuner, fylkeskommunen, egenkapital fra klubben, sponsormidler fra både sentralt hold og fra lokale og ikke minst stor dugnadsinnsats. Sparebank1 Lom og Skjåk er klubbens generalsponsor.

Fasiliteter

 • Asfaltert rulleskianlegg ca 2 km i tilknytning til skiskytteranlegget.

 • Skiskytteranlegg med 30 skiver

 • snøkanonanlegg, med muligheter for tidlig snø

 • Løypenett

 • Lysløype

 • Skileikanlegg

 • Høytaleranlegg/speakertjeneste

 • Tidtakingsutstyr og sekretariat

 • Varmeboder

 • Smøreboder

 • styrketreningsapparater (kommer etter hvert)

 • Toaletter

 • Parkeringsplasser

 • Nytt klubbhus ferdigstilt i 2012

 • Tilgang på trakkemaskin

 • Alpinanlegg i nær tilknytning til området med 2 heiser og 7 nedfartsløyper

 • Tilknyttede oppkjørte skiløyper fra stadion innover Dovrefjell.

 • Milevis med gang/sykkelsti i Lesja kommune, som er fine å bruke også for rulleski og sykkelturer.

 • Gode overnattingsmuligheter i nær tilknytning til anlegget. Det er ca 2000 sengeplasser i Dovre kommune.

 

Sparebank1 skiarena er lokalisert i Dovre kommune, på tettstedet Dombås. Ca 1 km mot Trondheim fra sentrum. Området består av alpinanlegg i nær tilknytning til skiarenaen og nyere hyttefelt som er under utbygging.

Om sommeren

Om sommeren kan anlegges brukes til fritidsaktiviteter som turgåing, jogging, trening etc. Skiløypene er godt egnet til joggeturer og dels også sykkelturer. Løypetraseene som ligger i tilknytning til stadion er godt planert og er godt egnet for fysisk fostring også sommerstid. Det er også fine turmuligheter i traseene som er tilknyttet fjellområdet fra stadionområdet. Asfaltert rulleskianlegg på ca 2 km i tillegg til asfaltert større flate for strafferunder i tilknytning til skiskytterstadion legger også til rette for gode treningsforhold for både langrennsløpere og skiskyttere på helårsbasis. I nabokommunen Lesja er det også milevis med gang/sykkelsti som er fine å bruke til rulleski og sykling. Alpinanlegg i umiddelbar nærhet kan også anvendes som gode treningsmuligheter på barmark. For klubber er området spesielt godt egnet til å legge sine treningssamlinger sommerstid til området. Fine fjellområder med mange turmuligheter i umiddelbar nærhet til anlegget legger til rette for mange løpeturer i flott terreng.

 

Om vinteren

Området legger alt til rette for flotte treningsmuligheter og turmuligheter vinterstid. Snøkanonanlegg sikrer at vi tidlig kan reklamere med skiforhold i tilknytning til skiskytteranlegget, lysløypeanlegget. Topp moderne, breie og flotte skiløyper på kilometervis på stadionområdet sikrer svært gode treningsforhold for løpere. Skiløypene på stadion er også tilknyttet løypenettet som fører innover Dovrefjell. Det er også skiheiser og alpinanlegg i nær tilknytning til anlegget. Vinterstid er området spesielt godt egnet til å legge sine treningssamlinger til området. I og med at anlegget har snøproduksjonsanlegg, ligger det til rette for at klubber ved å legge samlinger til området, kan komme tidlig på snø, i forhold til de fleste steder.

 

Distanser og beskrivelse av området

Oslo-Dombås:342 km

Trondheim-Dombås:198 km

Lillehammer-Dombås:160 km

Molde-Dombås:163 km


Dovre kommune er sentralt plassert i Sør-Norge, 330 km fra Oslo og 200 km fra Trondheim. Kommunen ligger i Oppland fylke som har ca. 185.000 innbyggere. Dovre kommune grenser til Hedmark (Folldal kommune) og Sør-Trøndelag (Oppdal kommune). Region Nord-Gudbrandsdal har ca. 20.000 innbyggere, med kommunene Lesja, Sel, Vågå, Lom og Skjåk i tillegg til Dovre. Innbyggertall pr. 31.12.2008 er 2772. Tettsteder: Dovreskogen, Dovre, Dombås og Hjerkinn. Dombås er største tettstedet, og er regionalt trafikknutepunkt og handels- og servicesenter. Gjennom Dovre kommune går 2 av de mest sentrale kommunikasjonsårene i landet, E-6 og Dovrebanen. På Dombås har disse ferdselsårene forgreininger. Fra E-6 går E-136 nordvestover til ?ndalsnes/Molde/

?lesund. Raumabanen går ned til ?ndalsnes. På Hjerkinn tar riksveg 29 av til Folldal kommune og videre mot Alvdal/Tynset/Røros. Dovre er et glimrende utgangspunkt for rundturer til fjell, dal og fjord. Knyttet til vintersport og sommeraktiviteter har kommunen ca. 1850 sengeplasser.

 

Sparebank1 skiarena er lokalisert på tettstedet Dombås. Ta av mot Trondheim ca 1 km og avkjøring til høyre mot skianleggene.

 

Utleiepriser /booking av Sparebank1 skiarena-

DombåsDombås  IL langrenn og skiskytterklubb administrer utleie av Sparebank1 skiarena for grupper utenom egen klubb som vil legge sine samlingsamlinger til området sommer som vinter. Klubben har betydelige utgifter for å drifte anlegget og holde det ved like slik at alle kan få nytte av anlegget i årene fremover. Derfor har vi også sett oss nødt til å ta en døgnpris for grupper som legger sine samlinger til anlegget.

 

Døgnpris pr. Person for bruk av anlegget: kr 50,-Beløpene innfordres gjennom det eksisterende bookingsystemet.

 

For booTa kontakt med:(nærmere info kommer etterhvert)

 

 

UtleiUtleiepriser leie av smøreboder og serviceplasser/boder/vogner

Det er 5 Det er 5 oppvarmede smøreboder på Sparebank1 skiarena. Hver bod har plass til opp til tre smøreplasser.

 

Priser:

 • kr 1500 for enkeltrenn/enkeltdager

 • kr 4500 for hele helger/større arrangement som går over flere dager.

 

I tillegg kan vi tilby utleie av arealer for servicevogner/boder:

Priser.

 • Kr 3000 for hele helger/større arrangement som går over flere dager. Vi tar forbehold for større arealer eks. Telt over en viss størrelse som tar mye plass. Her kan prisen bli noe høyere. Ta kontakt for nærmere informasjon.

 

Utleiepriser klubbhus

Det blir ferdig et helt nytt klubbhus med kjøkken i løpet av 2012. Dette kan leies ut til møtevirksomheter og mindre arrangementer.

 

Ta kontakt med klubben for nærmere informasjon.

 

 

Sparebank1 skiarena brukt som reservearena større arrangement

Dombås IL ski og skiskyttergruppe har ofte henvendelser om å stille som reservearena ved større arrangement som norgescup, noe som vi anser som en svært god tillitserklæring. Vi som klubb vil gjøre det ytterste i å stille oss positive til å stille opp. Imidlertid ser vi det nødvendig å stille noen økonomiske betingelser for å ta på oss en slik rolle. Dette er:

 

 1. . I tilfelle behov for og utføring av snøproduksjon for å få i stand: kr 10 000

 2. . Løypekjøring/istandsetting: kr 10 000

 3. . Stadionleie som innebærer strømutgifter, oppbrøyting av parkeringsanlegg, klargjøring stadion forøvrig, bruk av fasiliteter på stadion. Kr 15 000

 4. . I tillegg krever vi at vår klubb sitter igjen med alle inntekter for kiosksalg, parkeringsgebyrer, alle renngebyrer for utøvere, utleie av egne smøreboder/plasser.

 

Ta kontakt med klubben for nærmere informasjon.

 

AddThis Social Bookmark Button
Sist oppdatert mandag 13. februar 2012 13:30
 


Generalsponsor Stadion
Banner
Sponsorer
Banner
Banner

Kommende aktiviteter

Ingen aktiviteter

Bildeserier

 • KM_sprint_2012
 • "Kvalfoss", 2012
 • "Young-Star" des. 2011
 • Klubbhus

- Dombås idrettslag, postboks 89, 2659 Dombås  ♦  post(at)dombaas-il.no -