Følg NM 2016 på Facebook
Banner

Webkamera, stadion

Værstasjon, stadion

Kalender

August 2019
M T O T F L S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Logg innVi har 28 gjester her nå
Om klubben og Sparebank1 skiarena Skriv ut

 

Her ligger informasjon om klubben og informasjon om Sparebank1 skiarena. vedlagt ligger to kart over selve stadionområde.

Dombås idrettslag ble stiftet i 1926. Klubben organiserer flere fritidsaktiviteter for alle aldersgrupper, både sommer og vinter. Klubben er organisert i flere undergrupper, og har tilbud innen allidrett, fotball, friidrett, hopp, langrenn, skiskyting, volleyball, alpint og snowboard.

Dombås IL langrenn og skiskytterklubb holder til på Sparebank1 skiarena på Dombås. Arenaen har høyland med sikker vinter. I tillegg er det etablert snøproduksjonsanlegg, som sikrer løpere gode forhold tidlig på vinteren. Sparebank1 skiarena er en nybygd skiarena, med et komplett langrenns,-og skiskytterstadion. Anlegget slik det fremstår fyller kravene til å gjennomføre større nasjonale mesterskap og europacup i ski og skiskyting. Anlegget er et regionanlegg, som innebærer at løpere fra mange omkringliggende kommuner er store brukere av anlegget. Klubben arrangerer flere idrettsarrangementer både sommer og vinter. Av større fremtidige arrangement kan nevnes NM i skiskyting som skal arrangeres i 2013. Det ble arrangert Norgescup skiskyting for juniorer i 2011. Tidligere har klubben vært arrangør både av hovedlandsrenn, NM skiskyting junior og senior flere ganger, Norgescup arrangementer mm. Hver vinter er Dombås IL- langrenn og skiskyttergruppe arrangør av flere vinterarrangementer på stadion. Vi arrangerer både skirenn og skiskytterrenn årlig, noe som trekker til seg løpere. Klubben har gjennom denne aktiviteten i en årrekke bygd opp en svært god kompetanse innenfor gjennomføringen av større langrenn- og skiskyterrenn. Klubben har mange aktive hvor det foregår fellestreninger for klubbens medlemmer hele året, karusellrenn for alle alderstrinn vinterstid mm. Klubben er mellom annet med i et treningssamarbeid for aktive løpere fra alle kommuner i Nord Gudbrandsdalen. Mange fellestreninger både i dette samarbeidet og i samarbeidsprosjekter innen skiskyting blir lagt til sparebank1 skiarena både sommers og vinterstid. Klubber fra andre skikretser anvender også ofte arenaen for sine helgesamlinger. Anlegget har mellom annet vært brukt av mange klubber fra Vestlandet, Nord-Møre og Trøndelag I tillegg har en rekke landslag hatt samlinger hos oss, allerede før den store utbyggingen av anlegget tok til. Utbyggingen av anlegget siste årene har hatt en total kostnadsramme på ca 17 millioner kroner. Dette er finansiert mellom annet gjennom tippemidler, kommunale tilskudd fra flere kommuner,fylkeskommune, egenkapital fra klubben, sponsormidler fra både sentralt hold og fra lokale og ikke minst stor dugnadsinnsats. Uten den velviljen som er vist både fra offentlige myndigheter og fra næringsliv som har sponset utbyggingen, ville vi ikke kunne gjennomført utbyggingen.

 

Fasiliteter på Sparebank1 skiarena

 • Asfaltert rulleskianlegg ca 2 km i tilknytning til skiskytteranlegget.

 • Milevis med asfaltert gang/sykkeslsti i Lesja kommune, som gir mulighet for langturer på rulleski eller sykkel.

 • Skiskytteranlegg med 30 skiver

 • snøkanonanlegg, med muligheter for tidlig snø

 • Godt utbygd løypenett

 • Lysløype

 • Skileikanlegg

 • Høytaleranlegg/speakertjeneste

 • Tidtakingsutstyr og sekretariat

 • Varmeboder

 • 5 smøreboder

 • styrketreningsapparater (kommer etter hvert)

 • Toaletter

 • Svært god tilgang på parkeringsplasser

 • Nytt klubbhus ferdigstilles i 2012

 • Tilgang på trakkemaskin

 • Alpinanlegg i nær tilknytning til området med 2 heiser og 7 nedfartsløyper

 • Tilknyttede oppkjørte skiløyper fra stadion innover Dovrefjell

 • Gode overnattingsmuligheter i nær tilknytning til anlegget. Det er ca 2000 sengeplasser i Dovre kommune

 

Sparebank1 skiarena er lokalisert i Dovre kommune, på tettstedet Dombås. Ca 1 km mot Trondheim fra sentrum. Området består av alpinanlegg i nær tilknytning til skiarenaen og nyere hyttefelt som er under utbygging.

 

Distanser og beskrivelse av området

Oslo-Dombås:342 km

Trondheim-Dombås:198 km

Lillehammer-Dombås:160 km

Molde-Dombås:163 km


Dovre kommune er sentralt plassert i Sør-Norge, 330 km fra Oslo og 200 km fra Trondheim. Kommunen ligger i Oppland fylke som har ca. 185.000 innbyggere. Dovre kommune grenser til Hedmark (Folldal kommune) og Sør-Trøndelag (Oppdal kommune). Region Nord-Gudbrandsdal har ca. 20.000 innbyggere, med kommunene Lesja, Sel, Vågå, Lom og Skjåk i tillegg til Dovre. Innbyggertall pr. 31.12.2008 er 2772. Tettsteder: Dovreskogen, Dovre, Dombås og Hjerkinn. Dombås er største tettstedet, og er regionalt trafikknutepunkt og handels- og servicesenter. Gjennom Dovre kommune går 2 av de mest sentrale kommunikasjonsårene i landet, E-6 og Dovrebanen. På Dombås har disse ferdselsårene forgreininger. Fra E-6 går E-136 nordvestover til ?ndalsnes/Molde/Ålesund. Raumabanen går ned til Åndalsnes. På Hjerkinn tar riksveg 29 av til Folldal kommune og videre mot Alvdal/Tynset/Røros. Dovre er et glimrende utgangspunkt for rundturer til fjell, dal og fjord. Knyttet til vintersport og sommeraktiviteter har kommunen ca. 1850 sengeplasser.

Sparebank1 skiarena er lokalisert på tettstedet Dombås. Ta av mot Trondheim ca 1 km og avkjøring til høyre mot skianlegget/alpinanlegget.

Presentasjon av større arrangementer som skal gjennomføres og som er gjennomført på Sparebank1 skiarena

Dombås IL har som nevnt gjennomført mange større arrangementer. Noen av disse er:

1988- NM skiskyting

1989-NM junior langrenn og norgescup langrenn

1990-NM lagkonkurranse, skiskyting

1991-Hovedlandsrenn, skiskyting

1993-NM langrenn

1996-Hovedlandsrenn

1998-NM junior, langrenn, NM lagkonkurranse,skiskyting og norgescup skiskyting

1999-NM skiskyting, junior og Nm sommerskiskyting

2001-norgescup skiskyting

2003-Norgescup skiskyting og NM fellesstart,skiskyting

2006-Norgescup skiskyting

2008-Norgescup skiskyting

2011-Norgescup skiskyting, junior

2013- skal gjennomføre NM skiskyting

I tillegg gjennomføres oftest 2 landsrenn for langrenn årlig for skikretsen. Dette er Dombåsrennet som har vært gjennomført siste helg i november i form av langrenn lørdag og skiskyting søndag. Oftest er det også arrangert minst en langrennsøvelse og en skiskytterøvelse til i løpet av januar/februar/mars, årlig. Klubben er også oftest reservearena for norgescup renn årlig.

Dombås IL langrenn og skiskyttergruppe er en veldrevet klubb. Klubben er organisert med ett felles styre og hvor det er etablert fire undergrupper med sine definerte arbeidsområder. Vår organisasjonsplan legger til rette for at vi sikrer å arbeide strukturert, være ryddige, effektive og besørger å inkludere nye å gamle løpere, foreldre og andre støttespillere. Vi har satt oss tydelige mål og ønsker å være dyktige rennarrangører, ta vare på våre medlemmer og knytte til oss gode samarbeidspartnere og ta vare på disse.

 

AddThis Social Bookmark Button
Vedlegg:
Last ned denne filen (stadion-1.jpg)stadion-1.jpg[ ]
Last ned denne filen (stadion-2.jpg)stadion-2.jpg[ ]
Sist oppdatert mandag 13. februar 2012 13:28
 


Generalsponsor Stadion
Banner
Sponsorer
Banner
Banner

Kommende aktiviteter

Ingen aktiviteter

Bildeserier

 • KM_sprint_2012
 • "Kvalfoss", 2012
 • "Young-Star" des. 2011
 • Klubbhus

- Dombås idrettslag, postboks 89, 2659 Dombås  ♦  post(at)dombaas-il.no -